Новости дана

Републичка изборна комисија саопштила је коначне резултате ванредних парламентарних избора, па је почео да тече рок за формирање новог сазива Скупштине Србије. Мандате новим посланицима, РИК мора да додели у року од 10 дана од дана објављивања коначних резултата избора. Рок за конституисање републичког парламента је 30 дана од проглашења коначних резултата.У парламент је ушло укупно 12 изборних листа.

Политичка стабилност је најважнија за економски раст и Србија ће учинити све како би одржала стабилност у региону, истакао је премијер Александар Вучић у разговору са представницима Америчког инвестиционог фонда. Разговарало се и о стању српске економије, споразуму са Међународним монетарним фондом, новим инвестицијама, као и о проналажењу модела за решење ненаплативих кредита банака у Србији. На томе већ раде заједничке радне групе Министарства финансија, Народне банке и Америчког инвестиционог фонда.

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић изјавио је да ће Србија затражити од Брисела да визна либерализација важи за све грађане у покрајини, без обзира на то која документа поседују. Коментаришући изјаву шефице европске дипломатије Федерике Могерини, која је јуче у Приштини рекла да Заједница српских општина неће бити паралелна структура власти и да не доводи у питање територијални интегритет Косова, Ђурић је, за нашу телевизију рекао да је за Србију неприхватљиво једнострано мењање споразума Београда и Приштине.

Запослени у јавним службама у Грчкој започели су тродневни генерални штрајк због нових мера штедње које најављује влада. Не ради ни бродски превоз, а штрајку су се прикључили лекари, зубари и новинари.

Српска православна црква и верници данас славe Светог Георгија, једног од девет великомученика и првих страдалника за хришћанску веру. Према народним обичајима, Ђурђевдан је празник који се односи на здравље укућана, удају и женидбу младих, плодност стоке и добре усеве.

Уредник и водитељ: Светлана Живковић

Уредник вести: Небојша Селаковић

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво