Новости дана

Свих 15 бирачких места, на којима се гласа на поновљеним парламентарним изборима, отворено је на време и гласање за сада протиче без проблема, саопштила је Републичка изборна комисија. Гласа се на пет биралишта у Нишу, на по два у Београду, Јагодини и Врању и на по једном у Бачкој Тополи, Сремским Карловцима, Кладову и у Ужицу. Право гласа има 19 631 грађанин. Прелиминарни резултати ванредних парламентарних избора очекују се касно вечерас.

Владама чланица ЕУ Европска комисија је предложила либерализацију визног режима за турске држављане до краја јуна, преносе агенције. Предложено је и да се грађанима са Косова уведе режим без виза за боравак до највише три месеца у шенгенској зони ЕУ. Како је саопштила Европска комисија у Бриселу, овај предлог је упућен заједно са повољном оценом Комисије да је Косово испунило све захтеве предвиђене "путном мапом" за режим визне либерализације.

Велики пожар букнуо је у канадској покрајини Алберти. Из индустријског града Форт Мек Мареја евакуисано је целокупно становништво - око 100 хиљада људи. Пожар је уништио многе куће, а пепео је прекрио улице града. Најмање две четврти су потпуно изгореле. Због масовне евакуације створена је велика гужва на главном аутопуту, који је тренутно једини излаз из града. Узрок пожара су високе температуре и јак ветар. Ватрогасци улажу велике напоре у борби против ватрене стихије. Засад нема информација о повређенима.

Позната југословенска певачица и кантауторка Јадранка Стојаковић, преминула је синоћ у 66-ој години, у Дому за старе у Бањалуци, пренела је Радио-телевизија Републике Српске. Музичку каријеру је почела у Сарајеву. Јадранка Стојаковић била је позната у целој бившој СФРЈ, а песме које су обележиле њену каријеру свакако су "Све смо могли ми", "Што те нема" и "Има нека тајна веза". Датум и место сахране биће накнадно саопштени.

Уредник и водитељ: Слободан Петровић

Уредник вести: Ирена Јеловац

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво