Ухвати дан

У оквиру емисије емитујемо: 06:03 Јутарњи дневник; 06:35 Догодило се на данашњи дан; 07:00 Вести; 07:05 Добро јутро децо; 08:00 Вести; 08:10 Српски на српском

Из садржаја емисије издвајамо:

Данас је Светски дан слободе медија. О ситуацији у којој се налазе медији и новинари како код нас тако и у свету овога јутра разговарамо са Ђорђем Влајићем, доскорашњим главним и одговорним уредником нашег радија и дугогодишњим дописником ББЦ сервиса из Београда.

На светски дан астме о симпромима, дијагностици и терапији ове болести Марина Стојадиновић разговара са др Александром Дудварски Илић, начелницом Одељења интензивне неге на Клиници за пулмологију Клиничког центра Србије.

С обзиром на најављене велике количине падавина, од Хидролога Дејана Владиковића чућемо какви су водостаји на нашим рекама.

Наша Бојана Каравидић овога јутра разговара са презвитером Жељком Латиновићем, аутором монографије о Успенској цркви у Новом Саду, аграђеној пре 250 година у којој је сачувана архива која говори о вишевековном континуитету живота Срба овде.

Јутрос  говоримо  и о лепом   успеху   младих   пијаниста   из   Ниша   на   13.  Интернационалном пијанистичком   такмичењу   „Николај   Рубинштајн"   одржаном   у Паризу. Јавља Озрен Рашић.

Викимедија је расписала конкурс Вики воли Србију. Бираће се најлепше фотографије природних добара наше земље. Конкурс траје до 31. маја, а о условима пријављивања али и о самој викимедији и Википедији више че нам рећи наша гошћа Ивана Гусларевић из ове организације.

И овог уторка Снежана Пантовић нас у рубрици На путу за Рио, припрема за овогодишње Летње олимпијске игре.

Са вама је Александра Младеновић.

 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво