У средишту пажње

Шта је пресудно при куповини? Цена или квалитет? Да ли смо склони прекомерној потрошњи или су се потрошачке навике промениле? Колико познајемо своја потрошачка права?

Истраживања илуструју да просечан становник Србије годишње располаже са 2.964 евра за комплетну потрошњу, а куповна моћ у Европској унији готово је пет пута већа. Ипак, економска криза променила је навике потрошача у целом свету. Потрошачи у куповину најчешће одлазе по унапред планираном списку.

Каква је ситуација у Србији? Где купујемо - у малим радњама или у хипермаркетима? Шта је одлучујуће - близина продајног места, честе акције, цена, конкуренција ? Да ли су домаћи производи атрактивнији од страних робних марки? Да ли више трошимо током празника? Шта је садржај просечне потрошачке корпе? Које производе свакодневно купујемо? Како уштедети?

Гости емисије У средишту пажње су: економиста Драгован Милићевић, Предраг Ћировић из Агенције за тржишна истраживања - ГФК и Јованка Николић из Асоцијације потрошача Србије.

Телефони за укључења слушалаца су : ( 011 ) 322 50 99 и ( 011) 322 52 99.

Уредник и водитељ је Оливера Симић Милошевић.

У средишту пажње У средишту пажње

Autor:
Редакција магазинског програма

Свакога радног дана емисија "У средишту пажње" доноси интервју са нашим најбољим аналитичарима и коментаторима, политичарима и експертима, друштвеним иноваторима и другим познатим личностима, или личностима које ће убрзо постати познате. [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи