Време спорта и разоноде

И ове суботе доста интересантних тема и гостију у породичном магазину Радио Београда 1. Поред осталих, с нама ће бити Станка Пејовић, генерални секретар Спортског друштва Раднички, које је пре неки дан обележило 96 година постојања. Станка је позната и као некадашњи вицешампион света и седмоструки првак Србије у кик боксу, у истом спорту има звање међународног судије, на Црвеном крсту води и кик бокс клуб `Крсташи`. Била је прва жена каскадер у Србији, у време покушаја прећутног гашења Радничког - штрајковала је глађу, тако да је безброј тема за разговор са њом.

Представљамо Сашу Марјановића, који је у среду постигао чак пет голова на једној утакмици, у утакмици нишког Радничког са Радником из Сурдулице. Пратимо резултате утакмица Супер и Прве лиге Србије у фудбалу, као и на мечевима важнијих европских шампионата. Пратимо ново, тринаесто издање предолимпијске хронике `На путу за Рио`, ту је и стална рубрика `Легенде`, у којој нам је овога пута саговорник дугогодишњи шампион у рвању Воја Табачки.

У понедељак се у Лозници игра јединствена фудбалска утакмица између навијача Црвене звезде и Партизана, и то у хуманитарне сврхе, у акцији под називом `За децу Лознице`.

Најављујемо и такмичење у боћању и спремању гулаша спортско-рекреативног удружења особа са инвалидитетом `Све је могуће`. Са нама је и Јована Миланов, шармантна дама са београдског хиподрома, успешан јахач у прескакању препона, као и у дресурском и даљинском јахању. Јована држи часове малишанима, љубимац јој је коњ Еуген, коме често свира гитару, уз то и пева.

Најављујемо вечерашњи ватерполо меч Лиге шампиона између ватерполиста Партизана и Про Река, уз асистенцију председника црно-белих Александра Шоштара и тренера Владимира Вујасиновића. Наташа Ракетић се управо вратила из Француске, у Лиону је разговарала са тренером истоименог клуба и селектором наше кошаркашке репрезентације Марином Маљковић, као и са играчицом Милицом Дабовић. 

Пиротски кеј добија нов изглед, укључујући и изложбени простор. У Официрском дому у Нишу у току је изложба дела Анрија Матиса, у Ужицу излаже Никола Жигон, нову изложбу за који дан имаће и Културни центар у Панчеву. Костимограф Тина Лепосавић представља се изложбом `Мој свет` у Пожаревцу, у галерији `Озон` можете видети фотографије Мине Шаренац и Оље Марковић, док ће у КЦ Град од 3. маја своје радове изложити сликар Дејан Живковић. Данас је Светски дан џеза - широм Србије биће обележен `радно`, великим бројем концерата, од легендарног Душка Гојковића, до оних који тек откривају чари овог музичког жанра. На једној од тих свирки, осам дама певаће џез, тим поводом у студију је вокална солисткиња Катарина Качунковић.

Говоримо и о декупаж радионицама у креативном атељеу `Артисима`, другом `Савамала бук фесту`, гитаријади у Пожаревцу, концерту група `Неверне бебе` и `Артист` у Крагујевцу, промоцији нове књиге Иване Кузмановић у Кикинди. Прва група студената глуме Драгане Варагић дипломирала је извођењем представе `Породичне приче`. Маријана Арацки говори нам о представи `Звездарски витез`, која се игра на сцени позоришта Бошко Буха. Постављена је нова представа Драмског студија у Крагујевцу- `Књига о џунгли`. У госте нам долази Марко Стојановић, са новим албумом, на коме је једна од песама посвећена његовом оцу Љубиши Стојановићу Луису, звук који нуди Марко на новом пројекту свакако је истинско освежење на музичкој сцени.

И ове суботе поделићемо доста лепих награда редовним слушаоцима емисије, у виду улазница за културна и музичка дешавања, уз помоћ сталних сарадника, Дома омладине Београда, Академије 28 и Установе културе Палилула.

Витез кулинарства Милијан Стојанић предложиће нам нешто лепо за Ускршњи ручак. Ту су и бројне информације које стижу током емисије, коју оправдано називају и `састанком без дневног реда`, садржај и редослед диктирају актуелни догађаји из земље и света.

Уредник и водитељ емисије је Жељко Стефановић.

Насловна страна: Станка Пејовић

Време спорта и разоноде Време спорта и разоноде

Autor:
Жељко Стефановић

13. марта 2024. године, емисија обележава 64 година постојања, што је сврстава у ред најтрајнијих радио програма у нашим и европским оквирима. Свих тих деценија била је и остала мамац за публику која прати спорт, али и актуелности из јавног и културног живота. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво