Ухвати дан

У оквиру емисије емитујемо: 06:03 Јутарњи дневник; 06:35 Догодило се на данашњи дан; 07:00 Вести; 07:05 Добро јутро децо; 08:00 Вести; 08:10 Српски на српском

Из садржаја емисије издвајамо:

Српска православна црква и верници обележавају Велики петак, дан када је, према хришћанском предању разапет Исус Христ. У Јутарњем програму говоримо о томе који су све обичаји у нашем народу били, или остали у вези са тим црвеним словом у црквеном календару. Етнолог Весна Марјановић, објашњава за наш програм, шта су на Велики петак биле једне од главних одлика религијског понашања у областима где живе Срби.

За најбоље средњошколце и студенте град Ниш је и у 2016. години обезбедио стипендије. У наредних годину дана стипендију ће добијати 131 кандидат, а за ове намене град је издвојио 13 милона динара. На свечаности на којој су средњошколцима и студентима уручени уговори о стипендирању са некима од њих разговарао је наш репортер Озрен Рашић.

Ни један увиђај Инспекције рада није показао да запослени у фабрикама за производњу аутомобилских електроинсталација ''Јура'', за које синдикати тврде да су испод стандарда безбедности и здравља на радном месту , каже Министар за рад, Александар Вулин. Синдикати и Унија послодаваца траже од државе да штити раднике доследном применом важећих закона. Детаље преноси Иван Јовановић. 

Природњачки центар Србије у Свилајнцу, са поставком "Свет динаосауруса", за посетиоце је отворен и током ускршњих и првомајских празника. О поставци разговарамо са директорком Центра, Иреном Дубравац.

На Светски дан имунологије, у госте нам долази имунолог и члан Друштва имунолога Србије, Љиљана Софронић-Милосављевић.

Петком је ту и наш квиз знања у коме можете да освојите вредне награде.

Са Вама - Марко Милојевић. 

 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво