Време спорта и разоноде

Млада тенисерка Нина Стојановић прва је гошћа новог издања породичног магазина Радио Београда 1. Између учешћа на бројним турнирима у свету, одиграла је дубл меч, прошлог викенда, за нашу ФЕД куп репрезентацију, у дуелу са Белгијом.

У Нишу је данас премијерно представљен филм о ФК Раднички, са велемајстором Марјаном Ковачевићем причамо о великом успеху наше државне селекције у решавању шаховских проблема, који је поново постао првак Европе. Пратимо дешавања на утакмицама Супер и Прве лиге Србије у фудбалу, као и на мечевима значајнијих европских шампионата. Ту је и ново издање предолимпијске хронике `На путу за Рио`, као и редовна рубрика `Легенде`, у којој нам је ове суботе саговорник некадашњи рукометаш Часлав Грубић.

У Крагујевцу, актуелне две позоришне премијере - `Сан летње ноћи` у Књажевско-српском театру и `Краљевски фестивал, у организацији удружења `Супер мама`. О новој представи `Ко још једе хлеб уз супу` говори редитељ Тара Манић, коју смо упамтили по чувеној реплици `Нећу да ти кажем, ћелави`, у филму `Мртав ладан`, пре 13 година. Мала глумица израста у озбиљног редитеља, остала је верна свету глуме. Данас и сутра је премијера представе `Алиса у земљи Змаја`, којом ДАХ театар обележава четврт века рада - о томе говори глумица и редитељ Маја Митић. У гостима нам је др Мирослав Жуњић, председник Клуба љубитеља играчака, који у својој колекцији има шест стотина гумених Штрумпфова.

У клубу `Фабрика` сутра су `Ускршње радости за децу`, у Суботици је у току Недеља православља, идемо у сусрет 42. фестивалу `Мајска песма` и другом дечјем балетском фестивалу у Београду.

У понедељак и уторак, у `Мадленијануму`- `Кројцерова соната`, уз учешће познатог француског глумца Жана Марка Бара. У Културном центру у Зрењанину вечерас хуманитарно извођење представе `Не играј на Енглезе`, а у понедељак комедија `Нушићев оптималан број`. Са нама у студију биће и кантаутор Срђан Марјановић, који нам долази са новим синглом под називом `Добри мој`.

Бележимо и велики број интересантних изложби - у галерији 73 на Бановом брду традиционална изложба Фото савеза Србије `На трагу светлости`. У Народној библиотеци у Куршумлији изложба поводом завршетка пројекта `Уметност визуелног представљања`, а у Крагујевцу `Дани студената филма`. У Небојша кули на Дорћолу вечерас програм Књижевне омладине Србије под називом `Део сам света`. У музичкој школи Стеван Мокрањац у Пожаревцу- међународно такмичење извођача на дрвеним дувачким инструментима.

Гoшћe су члaницe квaртeтa Maдaм Бaхe из Aустриje, кojи je вeћ првим aлбумoм oсвojиo низ мeђунaрoдних нaгрaдa и признaњa. Зaнимљивo je дa гa чинe пo jeднa дeвojкa из Србиje, Бoснe и Хeрцeгoвинe, Бугaрскe и Aустриje. Сутрa свирajу нa Toдo Mундo фeстивaлу у Дoму oмлaдинe Бeoгрaдa. Сa нaмa ћe у студиjу бити Jeлeнa Пoпржaн и Љубинкa Joкић 

У Народном музеју у Крушевцу одржана је промоција монографије о манастиру Велуће. У Народном музеју у Зрењанину у току је изложба `Банатска мала пруга`, у Културном центру у Лескову изложба дела Пабла Пикаса, док у галерији Интернационалног универзитета у Новом Пазару излаже немачка уметница Ева Аулман. У галерији Друштва архитеката у Нишу изложба `Природа Србије`, у истом граду- у павиљону нишке тврђаве, изложба `Олово и крв`.

У Радул Беговом конаку у Зајечару у току је изложба фотографија Живојина Здравковића, изложба фото докумената је у Легату Милића од Мачве у Крушевцу, док се у Мајданпеку припрема међународна ликовна изложба `Жене сликари`. Туристичка организација Крагујевца освојила је главну награду на међународном сајму туризма у Бијељини.

Уредник и водитељ емисије је Жељко Стефановић.

Насловна страна: Нина Стојановић

 

Време спорта и разоноде Време спорта и разоноде

Autor:
Жељко Стефановић

13. марта 2024. године, емисија обележава 64 година постојања, што је сврстава у ред најтрајнијих радио програма у нашим и европским оквирима. Свих тих деценија била је и остала мамац за публику која прати спорт, али и актуелности из јавног и културног живота. [ детаљније ]

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара