Време спорта и разоноде

Поуздани штопер Црвене звезде, искусни одбрамбени играч Саво Павићевић један је од гостију породичног магазина Радио Београда 1. Током емисије представљамо женски рукометни клуб Железничар из Инђије, уводимо у завршницу традиционалног меморијалног турнира "Играјмо за 16", причамо о изградњи базена у Блацу, конкурсу Спортског савеза Крушевца за доделу стипендија младим талентима. Пратимо кретање резултата на утакмицама Супер и Прве лиге Србије које су у току, као и на дуелима значајнијих европских фудбалских шампионата.

У редовној рубрици "Легенде", ове суботе саговорник нам је некадашњи рукометаш Петар Фајфрић, који је са репрезентацијом Југославије освојио златњу медаљу на Олимпијским играма 1972. године у Минхену.

Седамнаестогодишња Катарина Сикируш, чланица клуба Кнез Лазар из Петровца на Млави, оборила је све могуће рекорде код нас у стреличарству, у јуниорској и сениорској конкуренцији. О овом спорту разговараћемо и са челним човеком Стреличарског савеза Србије Драганом Свилановићем.

Бележимо и бројне догађаје у јавном, културном и уметничком животу Србије. У дечјем позоришту Лане у Кикинди сутра је премијера "Медведове женидбе", у театру Карт Бланш игра се "Тужно паче", а у Нишу је изведена премијера представе "Херострат". На великој сцени Народног позоришта одржана је премијерна обнова Пучинијевих једночиних опера "Плашт" и "Сестра Анђелика". У Сомбору се одржава прва светска уметничка олимпијада, у Крагујевцу фестивал камерне музике "Конвивум музикум", у нишком Дому војске други фестивал пиротског краја. У Шапцу се обележава два века од доласка Јеврема Обреновића, док је у Културном центру Београда у току изложба фотографија Весне Ћурчић "Прављење отаџбине".

У Кући Ђуре Јакшића графике излаже Милан Игњатовић, у Библиотеци града Београда слике и скулптуре представља Милош Шобајић, у Уметничком центру у Паризу у току је изложба фотографија крајпуташа, посебно из периода ослободилачких ратова 1912-1918. године. Изложба "Либере" у току је у Италијанском институту за културу, у Народном музеју у Кикинди излаже Невен Грујић, у Музеју Смедерева представљене су фотографије Милана Јовановића, а у Салону ликовне уметности у Крагујевцу изложба скулптура Милана Срећковића.

Слободан Поповић Поп, сликар и вајар, излаже у Народној библиотеци у Лесковцу. Представљена је и нове књига др Славомира Гвозденовића из Темишвара под називом "Обраћање Београду". Маја Петровић објавила је књигу "Витки гурман", произашлу из блогова, док је "Уметност преговарања" назив стручне књиге комуникација, аутора Дијане Царић. У Пожаревцу су одржане промоције књига Ане Столић "Сестре Српкиње2 и "Успомене Делфе Иванић", аутора Јасмине Милановић. У гостима нам је Влада Јанковић Џет, са новим компакт-диском, којим обележава пола века успешног рокерског стажа.

У музичком делу представљамо још један нови ауторски пројекат, занимљиво музичко остварење Александра Митровића.

Ни ове суботе неће изостати уобичајени предлог јеловника за недељни ручак витеза кулинарства Милијана Стојанића, као ни бројне награде намењене слушаоцима емисије. Дародавци су наши проверени сарадници - Дом омладине Београда, Установа културе Палилула, Академија 28 и Театар 78, тако да ће бити бесплатних улазница за разна, интересантна културна дешавања. Није на одмет подсетити да је прва емисија Време спорта и разоноде емитована 13. марта 1960. године, што значи да наш заједнички радио магазин сутра прославља 56. рођендан свог медијског живота.

Уредник и водитељ емисије је Жељко Стефановић.

Време спорта и разоноде Време спорта и разоноде

Autor:
Жељко Стефановић

13. марта 2024. године, емисија обележава 64 година постојања, што је сврстава у ред најтрајнијих радио програма у нашим и европским оквирима. Свих тих деценија била је и остала мамац за публику која прати спорт, али и актуелности из јавног и културног живота. [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи