Време спорта и разоноде

Наша земља је од 29. фебруара домаћин још једног великог тамичења, европског првенства у мачевању за кадете и јуниоре. Најуспешнији млади мачеваоци Старог континента окупиће се у Новом Саду, о чему причамо са тренером Владимиром Мањом и једним од наших адута на турниру, младим Луком Штиклицом. Представљамо актуелног шампиона у рукомету, женски клуб Раднички из Крагујевца. Наши репортери јављају се са утакмице полуфинала Купа Радивоја Кораћа у Нишу, између  кошаркаша Металца и Мега Лекса, док нам је у рубрици `Легенде` саговорник прослављени кошаркаш и спортски радник Драган Капичић.

Током емисије извештавамо о кретањима резултата на утакмицама домаћег, али и значајнијих европских шамипоната. Причамо о тек усвојеном Закону о спорту, ту је редовна рубрика `На путу за Рио`, као и запис са премијере филма о кошаркашици Јелени Миловановић. Чућемо како протиче Сланинијада у Качареву, нови предлог јеловника за недељни ручак и ове суботе стиже од витеза кулинарства Милијана Стојанића.

Најављујемо концерт италијанске џез диве Кристине Завалони у Крагујевцу, вечерашњи концерт групе Легенде у Центру `Сава`, заједнички сингл Александре Ковач и Марка Тоље, вече пијанисте Богдана Ђорђевића у Коларчевој задужбини, дружење са младом виолинисткињом Јованом Стошић у `Гварнеријусу`, док ће о новом синглу својих `Неверних беба` и футурном албуму, који се очекује током марта, у студију говорити лидер бенда, композитор и клавијатуриста Милан Ђурђевић.

Биће речи и о филму `Енци-менци`,који говори о традицији и народном стваралаштву, затим о новом биоскопу са пет звездица у Зрењанину. Упознаћемо позоришну трупу `Лудум лудум`, најавити вече са Матијом Бећковићем у СКЦ-у, чути нешто више о представи `Истрајност`, коју вечерас изводи театар `Ле студио`. Наредне суботе на сцени Раша Плаовић премијерно ће бити изведена два комада - Јован Веселиновић поставља балет `Пушкин`, док је други мотивисан култним романом Франца Кафке `Процес`. Балет `Ником овде није стало до Јозефа` поставила је уметница и кореограф Милица Јевић- Дрндаревић, наша данашња гошћа.

Најављујемо и више интересантних изложби - Јасне Вишњић, Тијане Раденковић, Светозара Пајића Дијака, као и оне које се одржавају у Крагујевцу, Зрењанину, Чачку, Горњем Милановцу, Београду. Обилазимо и библиотеке у Новој Вароши и Пожеги,  музеје широм Србије, док ће нам о премијерном извођењу представе `Каза Новак`, на сцени Установе `Вук Стефановић Караџић` говорити гошћа у студију, глумица Вања Милачић.

Неће изостати ни друге, бројне актуелности из света спорта, али и јавног, културног и уметничког живота. Нашим редовним слушаоцима бесплатне улазнице за културна дешавања припремили су Дом омладине Београда, Академија 28, Установа културе Палилула и дечји Театар 78. У гостима нам је и врсни џез музичар Милан Петровић, који нам премијерно доноси нови материјал свог квартета.

Уредник и водитељ емисије је Жељко Стефановић.

Време спорта и разоноде Време спорта и разоноде

Autor:
Жељко Стефановић

13. марта 2024. године, емисија обележава 64 година постојања, што је сврстава у ред најтрајнијих радио програма у нашим и европским оквирима. Свих тих деценија била је и остала мамац за публику која прати спорт, али и актуелности из јавног и културног живота. [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи