Време спорта и разоноде

У спортском делу емисије сређујемо утиске између две утакмице фудбалске репрезентације Србије, против Албаније и Португала. Пратимо прве утакмице Европског првенства у одбојци, дешавања на тениском турниру у Пекингу, представљамо женски рукометни клуб Минаква из Новог Сада, нови систем лигашког такмичења у џудо спорту, пратимо резултате сусрета Прве лиге Србије, док је у редовној рубрици "Легенде" саговорник Томислава Сантрача прослављени кошаркаш Жељко Јерков, који живи и ради у свом Сплиту.

Признати глумац Иван Бекјарев права је спона између спорта и разоноде. О фудбалу и кошарци увек је расположен да прича, баш као и о својим студентима глуме и представама, посебно о актуелном кабареу, с којим управо обилази Србију.

Из позоришног света је и глумица и редитељ театра "Бошко Буха" Анка Гаћеша, која ће нам дочарати представу "Мој живот, прича о Исидори Данкан", у којој се појављује у двострукој улози.

Најављујемо међународни сајам и конгрес козметике у Београду, сајам туризма у Новом Саду, фестивал здраве хране у Сомбору, биће речи и о тек завршеном фестивалу здравља у Ћићевцу и сајму књига у Крушевцу. У Лесковцу се одржава 5. самит фотографа бивше Југославије, у "српској Атини" манифестација "Нови Сад Опен Арт", у Крагујевцу 10. "Интер Јоаким фест".

Литерата Богдан Бодија Кукољ из Житишта добио је признање за своје стихове у Словенији,а у госте нам долази и Лидија Ћирић, представљајући свој први роман под називом "Реквијем за један дан".

Говоримо, још, о фестивалу "Б.У.Н.Т." Идемо у сусрет новој тв серији наше куће, "Чизмаши", причамо о позоришним представама "На дну" и "Кафа и цигарете", новој књизи редитеља Срђана Драгојевића. У Галерији наивне уметности у Ковачици вечерас се отвара изложба Јана Књазовића, у "Галерији 77" у Нишу изложба слика Иване Јерковић, у крагујевачкој галерији "Рима" изложба Биљане Ђурђевић. У понедељак се у Графичком центру отвара изложба "Цртежи и књиге" Александра Расулића. Модни креатор Санда Ристовски Грлић имала је успешну ревију својих модела у амбасади Србије у Будимпешти.

У Позоришту младих у Новом Саду у среду је на програму представа "Разговори у четири ока", у чијој је драматизацији учествовала и наша саговорница, глумица Миа Радовановић.

У "Артгет" галерији Културног центра, у Београду је у понедељак клавирски реситал госта из Бањалуке Динка Благојевића. Са нама је и професор музике Александар Миљковић, који је компоновао и својој омиљеној емисији ВСР наменио и трајно поклонио чак три своје композиције.

Неће изостати ни уобичајени предлог јеловника за недељни ручак витеза кулинарства Милијана Стојанића, а занимљиво је и гостовање председника Удружења "1, 2, 3", Марка Димитријевића. Чланови овог `клуба` баве се друштвеном игром такмичарског карактера, возећи мале аутомобиле, попут оних из наших младости раних. Носталгија и адреналин на једном месту, и то код представника разних генерација љубитеља аутомобилчића.

Поштованим слушаоцима ове суботе додељујемо бесплатне улазнице за програмске садржаје Дома омладине Београда, Установе културе Палилула, "Театра 78" и позоришта "Бошка Буха".

Уредник и водитељ емисије је Жељко Стефановић.

Радио Београд 1, 15.30

Време спорта и разоноде Време спорта и разоноде

Autor:
Жељко Стефановић

13. марта 2024. године, емисија обележава 64 година постојања, што је сврстава у ред најтрајнијих радио програма у нашим и европским оквирима. Свих тих деценија била је и остала мамац за публику која прати спорт, али и актуелности из јавног и културног живота. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво