Време спорта и разоноде

Први гост овог издања породичног магазина Радио Београда 1 је председник женског фудбалског клуба Црвена звезда Света Мирковић, који носи дивне успомене са гостовања у Бања Луци и припрема на Златибору црвено-белих дама у копачкама за нову сезону која почиње данас. Звездашице већ у 1. колу играју дерби у Новом Саду, против Војводине.

Млади ватеполиста Никола Јакшић такође је у нашем студију. Један од момака који су на прави начин пронели част и славу српског спорта, и то на недавно одржаном Светском првенству у Казању.

Представљамо и млађаног Јована Стевановића, који се на Првенству Европе у убрзаном шаху окитио златном медаљом. Најављујемо кошаркашки турнир "Трофеј Београда", биће речи о новој победи Новака Ђоковића и вечерашњем полуфиналном мечу у Монтреалу, а током емисије објављиваћемо и резултате утакмица Прве лиге Србије, као и важнијих фудбалских европских шампионата. Са нама је и надарена певачица Катарина Костић, иначе члан Савеза слепих и слабовидих у Лесковцу. Чућемо како је протекао перформанс у Панчеву под називом "Кажи да", под патронатом Књижевне омладине Србије.

Скрећемо вам пажњу и на музичке фестивале у Банатском Сокоцу и Банатском Новом Селу, међународни фестивал хорова и камерних ансамбала у Крагујевцу, 3. међународну песничку манифестацију "Орфеј на Дунаву" у Костолцу, фестивал домаћег студентског филма у Пожеги, бесплатну школу плеса за одрасле на Старом ДИФ-у, Игре на води у Крагујевцу. ГАК Народни фронт покренуо је едукативно-информативни часопис под називом "Фронт магазин".

Водимо рачуна и о љубитељима уметности - биће речи о изложби виртуелне уметнице Каролине Мудрински у Музеју савремене уметности, изложби "Бескрајни плави круг", аутора Драгане Кнежевић из Неготина, у "Старој капетанији", затим о поставци "Ритмограми" у Музеју науке и технике, као и о изложби "Ход кроз сећање" Јелене Здравковић, у галерији "Сингидунум".

Представом у Зрењанину, вечерас почиње серија кабаретских програма Ивана Бекјарева, у којима се, као музичка подршка, појављују чланови групе "Зарђали ексер". У Крагујевцу је сутра увече програм "Хаос аниматори", уз госте из Новог Сада.

Новинар и публициста Пеца Поповић добитник је награде "Стефан Првовенчани" на Рашким духовним свечаностима, док је лауреат за животно дело на актуелном "Нишвилу" саксофониста Јован Маљоковић. Неће изостати ни уобичајени рецепт витеза кулинарства Милијана Стојанића.

Уредник и водитељ емисије је Жељко Стефановић.

Фотографија са насловне стране преузета са: facebook.com/ZFKCrvenaZvezda

Време спорта и разоноде Време спорта и разоноде

Autor:
Жељко Стефановић

13. марта 2024. године, емисија обележава 64 година постојања, што је сврстава у ред најтрајнијих радио програма у нашим и европским оквирима. Свих тих деценија била је и остала мамац за публику која прати спорт, али и актуелности из јавног и културног живота. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво