Taласање - Шетња

Студенти класичних наука у Београду предвођени професором античке књижевности и драматургом др Горданом Маричићем припремили су и недавно у Дому омладине извели својеврсни спектакл - модернизовану верзију комедије "Намћор" чувеног старогрчког комедиографа Менандра, који је извршио велики утицај на генерације будућих драмских писаца широм Европе, па и нашег Стерију.

Наша Теодора Јеремић, која је била на премијери, у својој репортажи је забележила како је ово извођење наишло на фантастичан пријем - препуна сала Дома омладине се орила од смеха, а млади "глумци" су на крају представе доживели праве овације.

У другој репортажи чућете зашто је старинско плетење, иглама и вуницом или концем, баш онакво какво су практиковале наше баке, па и њихове, у 21. веку стекло епитет "нове јоге"! Душица Ковач је недавно упознала Мају Вучековић, којој су и плетење, и хеклање велика љубав. Зато је пре неколико година покренула блог путем којег је делила своја искуства и знања о овим вештинама, да би се то ускоро потом претворило у окупљања и дружења са другим плетиљама које - иако их можда не срећемо често - и даље постоје.

Емисију уређује и води: Елизабета Арсеновић
Радио Београд 1, 10.05

 

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара