У средишту пажње

Шта се све у Србији може уз партијску књижицу? Да ли је пут до радног места заиста најкраћи за чланове странака?

Нема поуздане евиденције о броју чланова странака у Србији, али процењује се да сваки десети грађанин има партијску књижицу. Додуше има их и са више књижица, а наравно, нису ретка ни „прелетања", увек у правцу владајућих.

Ових дана Српска напредна странка потврдила је да је последњих месеци у њене редове дошло 20 хиљада нових чланова. У неким срединама прешли су и читави општински одбори других странака са више стотина људи. Да ли је реч о популарности владајућих или о покушају да се остваре лични интереси? Како успоставити систем у коме партијски ангажман не подразумева пречицу до привилегија и бољег статуса?

Гости емисије су професорка Србијанка Турајлић, Дејан Вук Станковић, политички аналитичар и Драган Добрашиновић из Коалиције за надзор јавних финансија.

Емисију уређује и води Ивана Прибићевић

Радио Београд 1, 17.05

У средишту пажње У средишту пажње

Autor:
Редакција магазинског програма

Свакога радног дана емисија "У средишту пажње" доноси интервју са нашим најбољим аналитичарима и коментаторима, политичарима и експертима, друштвеним иноваторима и другим познатим личностима, или личностима које ће убрзо постати познате. [ детаљније ]

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара