У средишту пажње

Крај октобра и почетак новембра традиционално су резервисани за Недељу штедње, која започиње Светским даном штедње 31. октобра. И поред колебања курса домаће валуте, пропадања појединих банака, па и недавног повећања пореза на девизну штедњу- најновији подаци НБС показују да је, у поређењу са претходном годином, динарска штедња порасла за три милијаде динара, а девизна за 400 милиона евра.

Уочи почетка Недеље штедње У средишту пажње истражујемо - да ли раст штедње, упркос кризи, показује да су грађани задржали поверење у домаћи банкарски систем, да се у Србији исплати штедети, у којој валути - динарима или еврима, шта ће ове године банке понудити у Недељи штедње, колико новца остаје ван банкарског сектора у тзв. "сламарицама", зашто су у Србији и даље неразвијени алтернативни видови штедње попут животног осигурања, улагања у инвестиционе и фондове приватног пензијског осигурања?

Гости емисије су Веселин Пјешчић, вицегувернер Народне банке Србије, задужен за монетарну политику и Душан Узелац, директор портала Каматица.

Уредник и водитељ емисије је Оливера Симић Милошевић.

Радио Београд 1, 17.00

У средишту пажње У средишту пажње

Autor:
Редакција магазинског програма

Свакога радног дана емисија "У средишту пажње" доноси интервју са нашим најбољим аналитичарима и коментаторима, политичарима и експертима, друштвеним иноваторима и другим познатим личностима, или личностима које ће убрзо постати познате. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво