Време спорта и разоноде

Новак Ђоковић у финалу Ролан Гароса, одбојкаши Србије на Олимпијским играма у Лондону. То су главне спортске вести, па су у центру пажње и слушалаца ове емисије. Први рекет света био је бољи од Федерера и у финалном мечу укрстиће рекете са Надалом, док су чланови одбојкашке репрезентације, победом над Ираном, и теоретски обезбедили учешће на највећој планетарној спортској смотри.

Стартовало је и Европско првенство у фудбалу - седам голова првог такмичарског дана, на две утакмице. А данас се састају Холандија - Данска и Немачка - Португал. О тим мечевима и значају такмичења, поред осталих, говоре Драган Џајић, Илија Петковић, Бане Ивановић, Владимир Вермезовић, Марко Николић.

У Инђији се игра финале Купа Србије за даме, састају се Црвена звезда и суботички Спартак, па о овом мечу говоре његови актери Виолета Словић, Мимица Павловић, Ивана Ерац, Дарко Стојановић.

Трагична смрт 24-годишњег веслача из Смедерева, али и тренера шпанског Виљареала, који је на клупи овог клуба провео непуна 24 сата, повод су за нове приче о здрављу у спорту и око њега. Чућемо и доскорашњег министра омладине и спорта у Влади Републике Србије, Снежану Самарџић Марковић, која је - по општем мишљењу - одлично обављала ту функцију у претходном сазиву.

Бележимо и разна дешавања из области јавног и културног живота - глумац Драган Маринковић Маринко прича о Пинокију, последњој премијери у овој сезони крушевачког Народног позоришта, а глумица Миљана Кравић о представи "Славуј - кинески цар", вишеструко награђиваној на бројним фестивалима. Премијерно слушамо нови сингл Александре Радовић, док ће нам поп - џез певачица Ирена Благојевић говорити о једном лепом концерту и, такође, представити нову нумеру са свог репертоара.

Гошћа из Љубљане Јелица Грегановић дочарава нам роман "Испод седмог неба", који је већ дочекао и своје треће издање. У гостима нам је, такође, и Биљана Пајић, професор ирског плеса - она са својом трупом редовно добија овације на гостовањима по земљи и свету.

Биће речи и о гостовању модног ветерана Пјера Кардена у нашем главном граду, о новом роману Ведране Рудан, манифестацији "Вишеградска стаза", постављању спомен плоче прослављеном кошаркашу Радивоју Кораћу Жућку, на његовом ћошету, код некадашњег биоскопа "Јадран", Фестивалу дизајна, премијери Пучинијеве "Сестре Анђелике" на сцени Народног позоришта у Београду, биоскопу на отвореном у амфитеатру Спортског центра Олимп, представи за децу "Царево ново одело", документарно - играном филму "Ђорђе Вајферт", који ће 15. јуна бити премијерно приказан на ТВ програму наше куће.

Све то гарнирано добрим нотама и уз обавезно учешће витеза кулинарства Милијана Стојанића, с новим предлогом јеловника за недељни ручак.

Уредник и водитељ емисије је Жељко Стефановић.

Радио Београд 1, 15.30

Време спорта и разоноде Време спорта и разоноде

Autor:
Жељко Стефановић

13. марта 2024. године, емисија обележава 64 година постојања, што је сврстава у ред најтрајнијих радио програма у нашим и европским оквирима. Свих тих деценија била је и остала мамац за публику која прати спорт, али и актуелности из јавног и културног живота. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво