Музичка плетеница

Добрица Гроздановић Гроле, певач који је био активан између два светска рата, каријеру радио-певача стекао је од самог почетка редовног емитовања програма на Радио Београду 1929. године. Нарочито је волео да истакне како је Лесковчанин по рођењу...

На предлог Максе Попова, Исмет Крцић долази на аудицију за радио-певача 1955. године.

Комисију су чинили најзвучнија имена попут: Властимира Павловића Царевца, Ђорђа Караклајића, Боре Илића...

Исмет Крцић је био први послератни певач пореклом из Црне Горе који је градио каријеру српског радио-певача интерпретирајући песме из Санџака, родне Црне Горе, са Косова, Србије... Био је омиљен код својих колегиница и колега.

Иако партизановац, Исмет Крцић је гајио искрена пријатељства са многим врхунским фудбалерима тадашње репрезенрације СФРЈ.

Протокол председника СФРЈ друга Тита често је слао позиве Исмету Крцићу како би наступао пред државним врхом и њиховим гостима.

Радио Београд 1, 14.05

Музичка плетеница Музичка плетеница

Autor:
Ненад Камиџорац

Мелодија, хармонија и ритам представљају «триест» сваке музичке форме, самим тим и народне музике која је, у оставштини, углавном стицала форму варошке музике јер је најчешће звучно бележена тек у градовима где су је изводили познати инетрпретатори којима је пружена шанса да наступају на Радио-програму или снимају тада популарне плоче на 78 обртаја. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво