Време спорта и разоноде

Само осам дана дели нас од старта европског шампионата у рукомету, чији је домаћин наша земља. Вршац, Ниш, Нови Сад и Београд спремни су да угосте најбоље репрезентације старог континента, као и њихове бројне навијаче.

Милош Петронијевић,директор турнира у Нишу, једног од градова домаћина, гост је у нашем студију и уверава нас да је све спремно за старт значајног такмичења.

То није све што се тиче рукомета - у рубрици "Боља прошлост", саговорник Томислава Сантрача је прослављени стручњак Зоран Тута Живковић.

Говорићемо и о рукометашима Црвене звезде, као и женском рукометном клубу Железничар из Инђије.

Још један истински шампион гост је породичног магазина Радио Београда 1. Члан наше олимпијске одбојкашке репрезентације из 1996, Дејан Брђовић, посетио нас је у друштву ћерке Ане, која је кренула очевим стопама. 

Некадашњи велемајстор игре на мрежи данас је успешан и у тренерској професији.

После Радничког из Крагујевца, Асистела из Новаре и Баку Рабите из Азербејџана, сада је тренер женског рукометног клуба Визура, са којим планира истински бум на домаћој клупској сцени, као и излазак на међународну сцену.

Биће речи и о прелазном фудбалском року у Србији, где бележимо и нека лепа дешавања. Све је мање страних играча сумњивог квалитета, ослонац постављен на домаће снаге, а лепа је и прича о ФК Смедерево, о коме је бригу, после одустајања генералног спонзора, преузео град.

Редовно пратимо и ватерполо и идемо у сусрет европском првенству. Наше "капице" су на турниру у Хиосу, одакле нам се јављају голман Слободан Соро и генерални секретар ватерполо организације Марко Стефановић. Наш саговорник је и Бранислав Јефтић, шеф српске мисије на Олимпијским играма у Лондону.

Из света музике доносимо неколико лепих изненађења и занимљивих саговорника, а неће изостати ни традиционални предлог јеловника нашег сталног сарадника, витеза кулинарства и академика гастрономије Милијана Стојанића.

Уредник и водитељ емисије је Жељко Стефановић.

Време спорта и разоноде Време спорта и разоноде

Autor:
Жељко Стефановић

13. марта 2024. године, емисија обележава 64 година постојања, што је сврстава у ред најтрајнијих радио програма у нашим и европским оквирима. Свих тих деценија била је и остала мамац за публику која прати спорт, али и актуелности из јавног и културног живота. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво