Taласање - Шетња

Студенти класичних наука у Београду предвођени професором античке књижевности и драматургом др Горданом Маричићем припремили су и недавно у Дому омладине извели својеврсни спектакл - модернизовану верзију комедије "Намћор" чувеног старогрчког комедиографа Менандра, који је извршио велики утицај на генерације будућих драмских писаца широм Европе, па и нашег Стерију.

Наша Теодора Јеремић, која је била на премијери, у својој репортажи је забележила како је ово извођење наишло на фантастичан пријем - препуна сала Дома омладине се орила од смеха, а млади "глумци" су на крају представе доживели праве овације.

У другој репортажи чућете зашто је старинско плетење, иглама и вуницом или концем, баш онакво какво су практиковале наше баке, па и њихове, у 21. веку стекло епитет "нове јоге"! Душица Ковач је недавно упознала Мају Вучековић, којој су и плетење, и хеклање велика љубав. Зато је пре неколико година покренула блог путем којег је делила своја искуства и знања о овим вештинама, да би се то ускоро потом претворило у окупљања и дружења са другим плетиљама које - иако их можда не срећемо често - и даље постоје.

Емисију уређује и води: Елизабета Арсеновић
Радио Београд 1, 10.05

 

број коментара 0 пошаљи коментар
Таласање Таласање

Аутор:
разни аутори

Животне теме, атрактивни гости, добро расположење, анализа актуелних дешавања, вести из земље и света, најбољи водитељи и музика. [ детаљније ]