Џез – Kвартет Noise of Our Time

Снимак концерта интернационалног квартета Noise of Our Time, одржаног 23. августа прошле године на Залфелден џез фестивалу у Аустрији.

Noise of Our Time је интернационална постава коју чине нека од највећих имена савременог и фри џеза: саксофониста Кен Вандермарк, трубач Нејт Вули, пијанисткиња Силви Курвоазије и бубњар Том Рејни. Како су истакли поводом наступа на џез фестивалу у аустријском Залфелдену, бенд је настао за време резиденцијалних Вандермаркових наступа у њујоршком култном клубу The Stone, током пријатног дружења четворо музичара. Након годину дана, квартет је ушао у студио и снимио девет композиција, те је нови материјал представио и уживо на познатом аустријском фестивалу.

У Залфелдену су претежно изведене Вандермаркове композиције, али је звук групе подједнако био обојен и индивидуалним стиловима сваког од музичара – пре свега Нејта Вулија и његовог експерименталног, виртуозног приступа труби. Аранжерска решења нису наклоњена стабилној ритмичкој структури у баперском маниру, већ више нагињу потпуној слободи и флуидном приступу улогама у бенду, које измичу строго џезерским поделама по секцијама.

Аутор Никола Марковић
Уредница Ксенија Стевановић



Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво