Нова дискографија – Виолинске сонате Јоханеса Брамса

У емисији ћемо представити најновији албум Алине Ибрагимове и Седрика Тибергјена, са сонатама Јоханеса Брамса који је крајем августа објавила дискографска кућа Хајперион.

Ова руско-британска виолинисткиња и француски пијаниста упознали су се још 2005. године када су обоје били укључени у програм Бибисија радија 3 „Уметник нове генерације". Од тада су наступали заједно на сценама широм света, изводећи репертоар који је обухватао дела Моцарта, Шуберта, Бетовена, Равела, Вјерна, Јаначека и Шимановског. За издавачку кућу Хајперион, већ су објавили албуме са делима Шуберта, Вјерна и Франка, као и серију од пет албума са Моцартовим сонатама за виолину и клавир. Своје истраживање стандардног репертоара за виолину наставили су и овим најновијим издањем на којем се налазе три сонате Јоханеса Брамса као и Романса из опуса 22 Кларе Шуман.

© Giorgia Bertazzi

Овај репертоар они су први пут представили 2018. године на реситалу у Вигмор холу у Лондону, који је добио позитивне оцене критике. И студијски снимак овог програма, наишао је на топао пријем. Тако критичар магазина Гардијан, истиче да је у прве две сонате Ибрагимова оставрила „зачуђујуће синусоидну вокалну линију, елегантну, звучну, и на тренутке потресно нежну. Тибергјен је истовремено поетичан и ауторитативан, посебно у првом ставу Друге сонате, опус 100 која захтева огроман распон боје и динамичког контраста", закључује Стивен Причард.

 

Уредница емисије: Ивана Неимаревић.


 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво