МУЗИКА СВЕТА – УЖИВО

Представићемо уметничку асоцијацију Furclap, који други пут наступа у Студију 6 Радио Београда.

Овај пут италијански уметници представиће класичне песме из Фурланије, ренесансне напеве, али и келтску и балканску традицију као омаж прошлости Балкана и Србије. Идеја водиља јесу саодношења и међусобна прожимања народне музике различитих култра и традиција које се географски дотичу. На концерту ће наступати Ђовани Флореани (цитра, гајде и вокал), као и Ђанфранко Лугано (хармоника, гајде, глас) и Еваристо Казонато (обоа, флаута).

Furclap је основан 1996. године као асоцијација музичких, позоришних и филмских уметника. Посебно су заинтересовани за истраживање оралне популарне традиције региона Фриули-Венеција Ђулија, као и околних земаља Аустрије, Словеније и Истарског дела Хрватске. У свом музичком виду, група Furclap даје авангардни приступ world music изразу. Један од оснивача Ђовани Флореани је заинтересован и за различите видове сценског израза, као и за што ширу сарадњу са другим културама Европе.

Овај концерт је остварен у сарадњи Трећег програма Радио Београда, Регије Фриули Венеција Ђулија и Културне асоцијације Фурклап, као и CHINCH - Иницијативе за савремену музику.

Уреднице емисије Ксенија Стевановић и Ивана Неимаревић, Марија Шекуларац-Вуковић.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво