Музика света – WOMEX

Трећа емисија из циклуса посвећеног 24. фестивалу WОМЕX, који је од 24. до 28. октобра прошле године одржан у Лас Палмасу на Канарским острвима, фокусирана је на музику Шпаније.

На овом престижном world music фестивалу одржано је преко 60 концерата на седам бина, а представили су се музичари из 50 земаља. Треба поменути и да је на сајму и конференцијама који прате фестивал и Србија имала своје представнике. Осим поменутог, део фестивала Вомекс су бројне изложбе, филмски порграми, али и живи радијски програм који се одвија у студију Радио WОМЕX-а, а који подразумева интервјуе и сесије које организује Еурорадио у сарадњи са Би Би Сијем.

У емисији ћете чути вокални трио Калкан који негује традиционалну баскијску песму. Потом ћемо осветлити стваралаштво каталонске певачице Марине „Ла Каниљас" Абад, чланице данас угашеног бенда „Охос де Брухо" из Барселоне. У својим солистичким радовима она спаја фламенко са латиноамеричком музиком и арапаском музичком традицијом. Трећа представница Шпаније била је Ана Алкаиде, музичарка, певачица и композиторка из Толеда која у својим нумерама - попут града из којег долази - спаја утицаје јеврејске, хришћанке и исламске културе.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво