Студио 6 – Dragon’s Fuel

У уторак, 24. септембра са почетком од 21 час започињемо нову, осму по реду, сезону емисије „Студио 6“ наступом новосадског бенда Dragon’s Fuel.

Од свог настанка 2016. године, Dragon's Fuel је активни члан новосадске нове музичке сцене, ауторски састав који базира своје стваралаштво на коренима џез музике, али се ту не задржава, већ је у вечној потрази за новим стилским пољима музичког изражаја. У њиховој музици приметни су утицаји афричке музике и њених полиритмичких структура, балканског фолклора, Орнета Колмена, естетике Сун Ра Oркестра, рокенрола и панка.

Први албум, који су објавили у мају 2018. године, одлично је прихватила и публика и критика. Други албум биће објављен у октобру ове године, а у емисији „Студио 6" чућете управо ове нове и до сада необјављене нумере.

Чланови бенда Dragon's Fuel су дугогодишњи актери новосадске сцене, који поседују врло различита искуства, музичке афинитете и естетске смернице. Њихова мисија је заједничка и откривалачка у правцу проналажења других, другачијих и како Dragon's Fuel то каже „виших" светова.

„Драгон'с Фуел" су:
Пеђа Окиљевић - тенор сакс
Воја Савков - тенор & сопран сакс
Марко Чурчић - бас гитара
Лав Ковач - бубњеви

_________________________________

Уредничко-ауторски тим емисије Студио 6: Невена Поповић, Ксенија Стевановић и Ивана Неимаревић
Тонска режија: Зоран Марић
Директор фотографије: Игор Милићевић
Редитељ: Иван Вања Милановић

 

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи