Имагинарни пејзажи

Представљамо најновији албум овог уметника, познатијег као Offthesky, који је у мају ове године објавила француска кућа специјализована за амбијенталну електронику Eilean Recordings.

У штурим цртицама о албуму читамо да је он компонован током јесени 2017. године у Денверу, Пољској, Летонији и Кентакију, а потом довршен током зиме ове 2019. године у Денверу, где уметник живи.

Џејсон Кордер је самоуки музичар који је од најранијег детињства експериментисао са звуком и могућностима коришћења софтвера. Током покушаја, бављења и сарадње са другим музичарима научио је да свира гитару, а такође је савладао све комплексности савремене дигиталне продукције звука. "Мелодијски потенцијал савремене амбијенталне електронике, као и питања текстурних односа носе велику привлачну моћ за Offthesky"-а. Он тако ствара апартне и необичне звучне слике у којима користи колористичке потенцијале акустичких инструмената, али и људског гласа. Тако настају светлуцави, минимални, а опет заиграни звучни пејзажи, обојени својеврсним мистичним квалитетом, препуни прелипитања и "исијавања" звука.

Уредница емисије: Ксенија Стевановић

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво