Моцартов фестивал у Вирцбургу 2019.

Дела Волфганга Амадеуса Моцарта, Михаела Хајдна и Јозефа Хајдна изводи вокално-инструментални ансамбл Л Консер Спиритуел под управом уметничког директора Ервеа Никеа. Снимак је са концерта одржаног 2. јуна у Царској дворани Вирцбуршког дворца.

Моцартов фестивал у Вирцбургу је основан 1922. године и поред Салцбуршког фестивала убраја се у ред једне од најзначајнијих летњих музичких манифестација у Немачкој, Аустрији и Швајцарској. Концерти се одржавају у парку и у дворани Вирцбуршког дворца - изузетног барокног здања осликаног Ђанбатиста Тјеполовим фрескама, а које се налази на Унесковој листи светске културне баштине.

Ансамбл Л Консер Спиритуел основао је Ерве Нике 1987. године, а убрзо је овај вокално-инструментални састав постао један од водећих француских ансамбала за историјски информисано извођење. У фокусу њиховог истраживања су дела француских аутора попут Шарпантјеа, Лилија и Андреа Кампре, а ови уметници блиско сарађују и са Центром за студије француске барокне музике при Версајском дворцу.

Емисију уређује Ирина Максимовић Шашић

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се