Летњи фестивали Еурорадија 2019

Директан пренос са фестивала Промс

Из дворане Ројал Алберт хол у Лондону преносимо концерт Симфонијског оркестра из Борнмута под управом Кирила Карабица, а као солиста наступиће наш виолиниста Немања Радуловић, први пут у каријери на овом најзначајнијем светском фестивалу. На програму су дела Џона Адамса, Семјуела Барбера и Густава Холста.

Дело Џона Адамса под називом Кратка вожња у брзој машинифанфаре за орекстар из 1986. године заузима посебно место у историји фестивала Промс. Наиме, два пута је било повучено са програма фестивала због самог назива дела који је сматран неподобним за тај тренутак. Први пут је то било 1997. године, непосредно након што је принцеза Дајана страдала у саобраћајној несрећи, а други пут – 2001. након 11. септембра и терористичког напада у Америци. Тек 2014. године ово кратко, ефектно дело представљено је публици фестивала.

Немања Радуловић тумачиће солистичку деоницу у Виолинском концерту Семјуела Барбера, који је са великим успехом и на одушевљење критике извео у Вроцлаву прошле године са Филхамронијом тог града и диригеном Еиђиом Оуеом.

Концерт ће затворити свита Планете, опус 32 Густава Холста, једно од омиљених дела лондонске публике.

Уреднице преноса Марија Вуковић и Сања Куњадић



Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво