Научни скупoви

Театар Балкана. Сарадња на раскршћу – говоре Бојан Муњин и Спасоје Миловановић

У емисији НАУЧНИ СКУПОВИ петком слушате снимке са трибине „Театар Балкана – Сарадња на раскршћу”, која је одржана 16. и 17. марта у Нишу, а у оквиру првог Позоришног фестивала балканског културног простора „Тeатар на раскршћу”. У четвртој емисији овог циклуса можете пратити излагање Бојана Муњина „Повезивање театара: стратегија опстанка или мисија за бољи свет”, док ће у завршном делу емисије говорити Спасоје Миловановић.

Бојан Муњин говори о положају сваке уметности, па и позоришне, у свету јефтине забаве, свету без идеја, визија и наде, у времену пуког техничког функционисања и социјалног преживљавања. Ма како ова дијагноза садашњости деловала песимистично, аутор истиче да је управо у таквим околностима пред уметношћу фундаментална улога да поставља битна питања и егзистенцијално важан задатак да одржи људски хуманитет.

 

Спасоје Миловановић ће у свом обраћању изнети изнети конкретне податке везане за ток и циљеве фестивала, као и планове за наредне године. Биће речи како о међупозоришној сарадњи, тако и о системима финансирања и законским актима који би у овој области требало да обезбеде, макар релативну, сигурност и уређеност.

Уредница емисије Тања Мијовић.







Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се