Студио 6 – Позоришна музика Ирене Поповић

У понедељак, 18. фебруара са почетком у 21 час у емисији СТУДИО 6 представићемо позоришну музику Ирене Поповић, чији опус је последњих година посвећен управо свету театра. У оквиру емисије као извођачи музике појавиће се пијанисткиња Нада Колунџија, глумица Милица Јаневски, Саша Мирковић и чланови ансамбла Метаморфозис, као и пијанисткиња Бојана Димковић и виолиниста Никола Драговић.

Како сама ауторка каже: „У оквиру концерта чућете музике које су после извођења у оквиру позоришних представа прерасле у самосталне композиције. Ту су музике из представа: Деца радости, Кад би Сомбор био Холивуд, Опера ултима, Казимир и Каролина, Гоголанд. Ове 'музике за понети' су мале форме у којима се сажимају 'велике' мисли и делују у 'малим' временским интервалима, поигравајући се са гласом и његовим третманом, покушавајући да га поставе у различите позиције понекад чак да му одузму и главне особености, а то су лепота певања, чистота, савршена импостација и интонација. Њен глас је њен наратор, њен сопран, њен унутарњи врисак и вапај, а са друге стране њена успаванка и молитва".

Ирена Поповић је у својој каријери вишеструко награђивана за своју позоришну музику. Добитница је две Стеријине награде, две награде на Међународном фестивалу малих сцена у Ријеци, специјалне награде за музику на позоришном фестивалу Дани комедије у Јагодини и многим другима. У овој области посебно се истиче њена сарадња са најзначајнијим позоришним редитељима региона као што су Оливер Фрљић, Андраш Урбан, Кокан Младеновић, Слободан Унковски, Татјана Ригонат и други. Ирена Поповић је завршила студије композиције на ФМУ у Београду, а потом се усавршавала на салцбуршком Моцартеуму на катедри за композицију и оркестрацију.

Уредничко-ауторски тим емисије Студио 6: Невена Поповић, Ксенија Стевановић и Ивана Неимаревић
Тонска режија: Зоран Марић
Директор фотографије: Игор Милићевић
Редитељ: Иван Вања Миловановић

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво