Студио 6 – Damir Out Loud

У среду, 23. јануара, у емисији СТУДИО 6 наступиће квартет „Damir Out Loud" Дамира Бачикина, једног од најуспешнијих представника наше џез дијаспоре.

Већ тринаест година овај трубач делује на немачкој сцени нове музике и модерног џеза, сарађујући са признатим именима у овом пољу. У емисији СТУДИО 6 представиће нови албум Earworm који ће изаћи на пролеће у продукцији независне берлинске куће Shoebil Music. Овај нови пројекат нуди Бачиников лични утисак и пресек тренутке берлинске, а самим тим и европске музичке сцене.

Бенд Damir Out Lout освојио је награду Studio Preis сената града Берлина уз помоћ које је снимио и први студијски албум, Graduation day који је добио одличне критике у познатим европским џез часописима, а потом је састав и наступао на фестивалима широм Европе.

Последњи албум Earworm представља синтезу нове музике, модерног џеза и, како то аутор назива, „импровизације словенским ориjент мотивима", док комбинује на труби савремене инстументалне технике и непарне ритмове. Бенд нема хармонски инструмент, тако да је слушаоцу остављено да у наносу доминантних и неухватљивих ритмичких фигура контрабаса и бубња са једне стране, односно трубе и тромбона у константном контрапункту са друге стране, сам пронађе своју јединствену идеју о звуку и правцу музике која га окружује.

Damir Out Loud наступа у саставу: Дамир Бачикин – труба композиција, Герхард Гшлесел – тромбон, Оливер Потрац – контрабас, Тобиас Бакхаус – бубањ.

Ауторски и уреднички тим: Ивана Неимаревић, Ксенија Стевановић, Невена Поповић
Дизајн звука: Зоран Марић
Директор фотографије: Игор Милићевић
Редитељ: Иван Милановић







Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво