Сублимне фреквенције

Албум „On Dark Horses” Еме Рут Рандл, који је у септембру 2018. године објавила издавачка кућа Sargent House.

Ема Рут Рандл је америчка кантауторка, гитаристкиња и визуелна уметница, која је на музичкој сцени присутна од 2008. године. Свирала је у бендовима различитих стилских усмерења, а упоредо са тим је развијала и солистичку каријеру. До сада је објавила три студијска издања, која карактерише спој пост-рока, метала, фолка и дрона.

Албум On Dark Horses једно је од њених најзрелијих издања до сада. Наиме, и на ранијим албумима ова уметница стварала је комбинујући поменуте жанрове, али не успевајући да оствари баланс између њих. По први пут, Рендлова је током читавог процеса креирања нових песама радила са комплетним бендом, те на овом издању преовладава жустри, гитарски звук, али који истовремено доноси смирену, умирујући атмосферу која карактерише целокупно издање.

Према њенима речима, On Dark Horses је албум о превазилажењу - разумевању и прихватању различитих животних ситуација, изнад којих се потом издижемо и настављамо даље. Неретко се у песмама појављују и референце на коње, који, како истиче Рендлова, иако тако снажни и лепи, заправо нису више слободни.

Ауторка емисије Јелена Дамјановић

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво