Нова дискографија

Представљамо албум са делима Игора Стравинског и Николаја Римског-Корсакова у интерпретацији Краљевске филхармоније из Ливерпула под управом Василија Петренка, који је крајем новембра објавила дискографска кућа Оникс.

Од када је 2006. године Василиј Петренко преузео место шефа диригента Краљевске филхармоније из Ливерпула, овај британски ансамбл је постао један од најбољих интерпретатора музике руских мајстора у Западној Европи. На свом најновијем албуму, опет су се окренули богатој ризници руске оркестарске литературе, изводећи балет Жар птица Игора Стравинског и концертну свиту из опере Златни петлић Николаја Римског-Корсакова. Избор ових дела није случајан - од 1905. до 1908. године Игор Стравински је био студент Николаја Римског-Корсакова, те се у делима из овог периода осећа утицај старијег мајстора. Наиме, Римски-Корсаков је у то време радио на својој опери Златни петлић чије су фантастична тематика, егзотична мелодика и инвентивна оркестрација очигледно оставиле снажан утисак на младог Стравинског.

Снимак који је забележила Краљевска филхармонија из Ливерпула под управом Василија Петренка је технички беспрекоран, а интерпертација пуна раскошних боја и изненађујућих детаља.

Уредница емисије: Ивана Неимаревић



Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара