Џез

Слушаћете снимак концерта квартета трубачице Џејми Бренч, одржаног 26. августа ове године на џез фестивалу у аустријском граду Залфелдену.

Америчка трубачица Џејми Бренч наизглед је „ниоткуда" ступила на сцену својим прошлогодишњим дебитантским албумом Fly or Die, те моментално доспела у сам врх сцене окренуте савременом џезу и авангарди. Но, ова вансеријска ауторка је своју каријеру градила знатно дуже, још од средине прошле деценије, када је свирала са бројним актерима чикашке авангардне сцене. У њеним формативним годинама нарочито јој је био значајан рад и са немачким трубачем Акселом Дернером, који ће у доброј мери обликовати њен свирачки стил.

Из Чикага се потом сели у Бруклин, да би последњих година постала активни учесник њујоршке сцене, при том настављајући сарадњу са музичарима из Чикага. На раскршћу те две средине и њихових стилских особености Џејми Бренч је изградила свој ауторски израз. Између полетних ритмова и слободних, апстрактних аранжмана, разиграних мелодичних импровизација и поигравања текстурама и техничким могућностима инструмента, ова музичарка у свом раду спаја најбоље моменте модерног џеза.

Аутор Никола Марковић
Уредница Ксенија Стевановић



Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво