Имагинарни пејзажи

Најновији албум „Lost in Time” (Изгубљен у времену) Фернанда Короне познатијег као Murcof, који је 28. септембра објавила италијанска дискографска кућа Glacial Movements.

Муркоф је један од најпознатијих уметника на пољу експерименталне електронике који долази из Мексика. Од 2006. године овај музичар живи у Барселони. Његова дела одликује минималистички електронски звук у којем се налазе карактеристике амбијенталне и дрон музике, музик конкрет, као и утицаја композиција Мортона Фелдмана и Арва Перта. Поред амбијенталних и дрон структура, Муркоф свој ритмички арсенал изводи из минималистичког техна, што је било израженије на његовим претходним остварењима. Последњих година Корона се окренуо превасходно раду са акустичним инструментима, а 2008. је радио на пројекту Версајске сесије на којима је дао своју електроакустичку реинтепретацију француског барока. Муркоф такође често сарађује са музичарима различитих стилских усмерења од џез трубача Ерика Трифаза, мајстора индијске табле Талвина Синга, до пијанисте Франческа Тристана и композитора Филипа Птија.

Албум Изгубљен у времену је настао као музика за истоимени експериментални филм визуелног уметника Патрика Бернашеза у којем сусрећемо два паралелна наратива: први се обраћа фигури незнаног јахача са шлемом који на коњу лута пустопољином прекривном ледом и снегом, изгубљен у простору и времену, док други алудира на необичан научни експеримент. Атмсофера је нестварна, језовита, али и испуњена сведеном оностраном лепотом.

Уредница Ксенија Стевановић

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се