Фестивал у Кројту 2018

Квартет Армида изводи дела Роберта Шумана (Клавирски квинтет у Ес дуру, опус 44) и Едварда Елгара (Клавирски квинтет у а молу, опус 84). Као солиста наступа пијаниста Кит Армстронг. Снимак је са концерта одржаног 2. августа у дворани Зефорум у Ротах-Егерну у Немачкој

Основан 2006. године у Берлину и назван по опери Армида творца гудачког квартета - Јозефа Хајдна - овај ансамбл наступа у саставу: Мартин Фунда и Јохана Штемлер, виолине; Тереза Швам, виола, и Петер-Филип Штемлер, виолончело. Након успеха на Међународном такмичењу Уједињених немачких радиотелевизија 2012. године, на којем су освојили прву награду, као и награду публике, и шест додатних специјалних признања, каријера младог берлинског гудачког квартета се развија великом брзином. Квартет Армида је у периоду од 2014. до 2016. године био део Би-Би-Сијевог програма Нове генерације уметника, а Организација европских концертних дворана изабрала је овај ансамбл за своје „Звезде у успону”. Поред концерата, чланови овог ансамбла одржавају и велики број радионица и едукативних програма који допуњују њихову извођачку праксу.

Из биографије солисте, америчког пијанисте и композитора Кита Армстронга, који има само 26 година, издвајамо да је и магистар математике. Музиком је почео да се бави већ са пет година, као самоук. Иначе, Кит Армстронг је био резиденцијални уметник на овогодишњем фестивалу Мекленбург - Западна Померанија, чије смо отварање директно преносили 15. јуна, а где је наступао на чак 15 концерата као пијаниста и оргуљаш, представио је своја ауторска дела и дебитовао као диригент у Хендловом последњем ораторијуму Теодора.

Емисију уређује Ирина Максимовић

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи