Радиофонска позорница

Директан пренос пројекта Echoes on Air

На таласима Трећег програма, у недељу 23. септембра, од 23 сата директно преносимо пројекат Echoes on Air (Eha u etru) који реализују Аустријски радио у Бечу, Хрватска Радио-телевизија у Пули, Радио-телевизија Љубљана и Трећи програм Радио Београдa, уз подршку програма Креативна Европа. Живи микс из зграде Радио Београда реализује Светлана Мараш, док звучни слој ствара Томас Конер.

Слушаћете живу радиофонску позорницу која ће се одвијати између Београда, Љубљане, Пуле и Беча. Пројекат под називом Echoes on Air одвијаће се истовремено у четири града, где ће моћи да се чује сличан, али и различит звучни универзум - једно дело у четири вида, из визуре четири града у реалном времену. Овај пројeкат успоставља радио као комуникацијску културну платформу и као место сусрета и размене који не познаје границе. У пројекту Echoes on Air учествују уметници посвећени импровизацији и радиофонском стваралаштву из Србије, Хрватске, Словеније и Аустрије, а пројекат се одвија и оквиру Алпско-јадранске иницијативе Еха из невидљивих пејзажа.

Сам садржај преноса у недељу 23. септембра састојаће се од живог микса четири интернетска „стреама". Kомпозиторка Зара Мани и виолинисткиња Мија Забелка ће у Пули радити основни микс који ће се састојати из оригиналног материјала који ступа у дијалог са живом и већ припремљеном музиком и звучним облицима из партнерских студија Аустријског радија, Трећег програма Радио Београда и Словеначког радија из Љубљане.


Београд
Звуци: Томас Конер
Радиомикс уживо: Светлана Мараш
Уредник: Ивана Неимаревић

Љубљана
Звуци: Само Кутин и Јуре Тори
Радиомикс уживо: Грегор Пирш
Уредник: Грегор Пирш

Пула
Звуци: Мија Забелка и Зара Мани
Радиомикс уживо: Зара Мани
Уредник: Бруно Крајцар

Беч
Звуци: Тибор Семзо
Радиомикс уживо: Андреа Содомка
Уредник: Елизабет Цимерман




Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво