Научни скупoви

Филозофија и слобода – говори Драго Перовић

У емисији НАУЧНИ СКУПОВИ четвртком можете слушати снимке излагања са симпозијума „Фолозофија и слобода” који је, у организацији Српског филозофског друштва и Филозофског друштва Логос, одржан од 15. до 18. јуна у Требињу. У првој емисији овог циклуса можете пратити излагање Драга Перовића „Мишљење, време и слобода (Бергсонова критика метафизике и науке)”.

Повод научног симпозијума „Филозофија и слобода" је двогодишњица смрти Симе Елаковића, српског филозофа, професора на Филозофском факултету Универзитета у Београду, родом из Херцеговине. Елаковић је био дугогодишњи професор на предмету Немачка класична филозофија и шеф Катедре за историју филозофије, као и председник Српског филозофског друштва. Учесници симпозијума су били еминетни филозофи из Србије, Црне Горе и Републике Српске, а током симпозијума одржана је и промоција зборника радова - споменице, својеврсног омажа Елаковићу, за који су текстове приложили бројни аутори из друштвено-хуманистичких наука.

Драго Перовић се у свом излагању бавио испитивањем граница, могућности и савремене плодотворности Бергсоновог разумевања времена и слободе као темеља другачијег мишљења и деловања.

Следећег четвртка, 30. августа, наставићемо емитовање звучних записа са овог научног скупа.
Уредница емисије Тања Мијовић.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво