Имагинарни пејзажи

Подсетићемо се албума „Clonic Earth“ италијанског електроакустичког композитора Валерија Триколија, који је 2016. године објавила дискографка кућа Пан мјузик (PAN MUSIC).

Валерио Триколи заузима особено место на сцени електронске експерименталне музике с обзиром да ради у оквирима нове конкретне и акузматичне музике, користићи аналогни живи семплинг и монитарање студијских и документарних снимака на магнетофонској четвртинчној траци.

Поред тога Триколијев свет је везан за истраживање психолошких, метафизичких и окултних тема унутар његових необичних звучних структура у којима се отвара простор за другачије, проширене наративе настале слагањем различитих и неочекиваних звучних извора. Албум „Clonic Earth" истиче се по комплексности детаља и акустичких референци, које доносе звучни објекти лишени своје примарне контекстуалне равни. За разлику од његовог претходног албума Miseri Lares Триколи сада користи више модификованог и процесованог звука, посебно вокалних елемената који се у основи базирају на мистичним Халдејским пророчанствима и касним романима Филипа Дика. У том смислу, уметник покушава да у својим нумерама постигне неку врсту ритуала ватре и да повеже слушаоца са вибрирајућом површином света.

Уредница Ксенија Стевановић

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво