Нова дискографија – Дела Сергеја Прокофјева

Представљамо компакт-диск са делима овог аутора у интерпретацији Тугана Сохијева и Немачког симфонијског оркестра из Берлина, који је прошле године објавила дискографска кућа Сони класикал.

Након веома успешног албума са снимком Пете симфоније и Скитске свите Сергеја Прокофјева дугогодишњи диригент Немачког симфонијског оркестра из Берлина, а сада музички директор и главни диригент Бољшој театра Туган Сохијев је своје истраживање опуса овог композитора наставио са његовим популарним оркестарским остварењима - Првом и седмом Симфонијом, односно свитом Поручник Киже опус 60. На овом албуму, Сохијев прави велики "неокласични лук", спајајући "Класичну" симфонију Сергеја Прокофјева - вероватно најпознатије дело руског композитора, испуњено радошћу, младалачком виталношћу и богатством ритма, са његовом последњом, Седмом симфонијом, која је такође компонована у неокласичном стилу, али сада са експресивном инструментацијом и раскошним оркестарским звуком.

Ова дела Сохијев интерпретира у нешто споријем темпу и са већим присуством патоса уместо полетности, док посебно изненађује крај Седме симфоније, у којој се одлучује за верзију коју је и сам Прокофјев одбацио и наложио Ростроповичу да је никад не користи. Поред ових дела, на диску се налази и свита Поручник Киже, у којој оркестар Немачког симфонијског оркестра из Берлина постиже најбољи однос гудача и дувача, а мелодије коначно добијају полетне контуре, уз ироничне хумористичне акценте какартеристичне за Прокофјева.

Уредница емисије: Ивана Неимаревић

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи