Стереорама – Ноћни програм

Композиције Карла Марије Вебера, Игора Стравинског, Луиђија Бокеринија, Едварда Грига, Александра Скрјабина, Готфрида фон Ајнема и Јоханеса Брамса и музика за глас и лауту енглеских ренесансних и ранобарокних аутора

У првом сату пратићете музику за глас и лауту енглеских ренесансних и ранобарокних аутора. Највећи број песама је из пера Роберта Џонсона и анонимних аутора, а са по једном или две песме заступљени су још и Томас Морли, Николас Ланијер, Алфонсо Ферабоско, Џон Вилсон, Томас Кемпион, Томас Бруер и Вилијем Веб.

У другом сату слушаћете композиције Карла Марије Вебера, Игора Стравинског, Луиђија Бокеринија, Едварда Грига у интерпретацији Камерног оркестра Музика вива из Москве са својим диригентом и солистом, виолончелистом Александром Рудином, који је и оснивач овог ансамбла. Поред њега, испред овог оркестра, као солиста, стајаће још познати словеначки кларинетиста Дарко Брлек. Снимци које ћемо пратити, забележени су октобра 2014. године на концерту у Дворани Коларчеве задужбине, одржаном у оквиру фестивала Београдске музичке свечаности.

Трећи сат ноћног програма Стереораме испуниће Гудачки квартет Готфрида фон Ајнема и Клавирски квинтет Јоханеса Брамса. Слушаћете снимке са концерта Гудачког квартета Артис из Беча и пијанисткиње Анике Вавић, одржаног априла 2015. године у Дворани Коларчеве задужбине у Београду.

Последњи сат посвећен је музици Александра Скрјабина.



Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво