Са београдских сцена – Иван Јарић и Наталија Младеновић

Концерт виолончелисте Ивана Јарића и пијанисткиње Наталије Младеновић, одржан 3. априла 2018. године у Италијанском институту за културу у Београду.

Иван Јарић тренутно је на докторским студијама на Факултету музичке уметности у Београду. Добитник је бројних награда и признања, међу којима се издвајају прва награда на Републичком такмичењу, трећа награда на Међународном такмичењу Петар Коњовић, као и прва награда на Међународном такмичењу гудача у Нишу. Добитник је стипендије за талентоване студенте и средњошколце, Награде из Републичког фонда за таленте као и стипендије из фонда Доситеја за најбоље студенте завршних година студија у Србији. Јарић је до сада наступао као солиста широм Србије, а од 2011. године стални је члан Београдског гудачког оркестра Душан Сковран.

Наталија Младеновић почела је да учи клавир у Русији, а од једанаесте године похађала је Централну специјалну музичку школу при Конзерваторијуму Чајковски у Москви, где је завршила и основне студије у класама Ларисе Дједове, Ирине Осипове и Јевгенија Малињина. Магистрирала је у класи Невене Поповић на Факултету музичке уметности у Београду.

До сада је наступала широм Европе и некадашњег Совјетског Савеза, а као солиста је свирала са оркестром Самарске филхармоније и оркестром Радио-телевизије Србије. Тренутно се бави и педагошким радом на Факултету музичке уметности у Београду.

Уредница емисије Марија Вуковић



Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи