Нова дискографија

Јулијане Банзе изводи песме са оркестарском пратњом

Представљамо дела Јозефа Маркса, Валтера Брануфелса, Ериха Корнголда и Ханса Пфицнера, објављена на албуму под називом „У љубавном загрљају”.

Крај 19. и почетак 20. века представљао је «златно доба» песама са оркестарском пратњом - најпре су то биле оркестрације клавирских лидова Хуга Волфа и других аутора, да би ова форма свој зенит досегла у опусу Густава Малера. Мађутим, поред Малера и Рихарда Штрауса, чија се дела и данас редовно изводе, стварала је читава генерација талентованих музичара који су зналачки комбиновали велики извођачки апарат и људски глас. Међу њима су позни роматничар Ханс Пфицнер, затим Ерих Корнголд и Макс Регер, али и данас готово заборављени аутори попут Јозефа Маркса и Валтера Браунфелса.

На свом најновијем албуму, објављеном крајем прошле године за издавачку подружницу Баварског радија - лејбл Бе-Ер Класик - Јулијане Банзе се окренула управо овим делима, обједињујући неке од мало познатих радова немачких и аустријских аутора са почетка 20. века којима је била заједничка тема љубави. На остварењу под називом У љубавном загрљају, који је ова немачка сопранисткиња објавила заједно са Симфонијским оркестром Минхенског радија под управом Себастијана Вајглеа, представљене су композиције из цикуса Лидови и песме и Италијанска песмарица Јозефа Маркса, Три кинеске песме опус 19 Валтера Браунфелса, Шест једноставних песама Ериха Корнголда, као и појединачне песме Ханса Пфицнера. Свим овим делима заједничке су заводљиве мелодије и пријемчива оркестарска пратња, које додатно подвлачи хипнотишући глас Јулијане Банзе.

Уредница емисије: Ивана Неимаревић



Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво