Летњи фестивали – Директан пренос

Отварање Фестивала у Шлезвиг-Холштајну 2018

Из Музичко-конгресне дворане у Либеку, директно преносимо свечано отварање фестивала на којем ће наступити виолончелисткиња Сол Габета и Елбска филхармонија Севернонемачког радија под управом Кристофа Ешенбаха. На програму су дела Роберта Шумана, Едварда Елгара и Хектора Берлиоза.

Музички фестивал у Шлезвиг-Холштајну један је од највећих и најпознатијих фестивала класичне музике у Европи. Сваке године, током готово два летња месеца, музички програм фестивала реализује се у црквама, замковима, концертним дворанама, на имањима и у вилама широм ове северно-немачке савезне републике. Овогодишњи програм је конципиран око стваралаштва Роберта Шумана, а уметник у фокусу биће кларинетисткиња Сабине Мејер. Такође, биће обележена и стота годишњица од рођења Леонарда Бернстајна, оснивача Фестивалског оркестра Шлезвиг-Холштајн.

Гости фестивала биће и истакнути солисти као што су Јонас Кауфман, Андраш Шиф и Ана Нетребко као и ансамбли: Артемис квартет, Балтазар-Нојман Хор и Ансамбл, немачка камерна филхармонија из Бремена и вокални састав King's Singers. Публика ће моћи да ужива и у наступима познатих диригената као што су Антонио Папано, Томас Хенгелброк и Паво Јерви.

Аргентинска уметница француско-руског порекла, Сол Габета, рођена је 1981. године, а прве подуке из музике стекла је похађајући часове виолончела и виолине. Определивши се за виолончело, после студија са Леом Виолом у Буенос Аиресу, школовање је наставила у Мадриду и Берлину. За време студија учествовала је на више међународних конкурса на којима се истакла као један од најперспективнијих младих виолончелиста. Међу успесима које је постигла истичу се награда за најбољу музичку интерпретацију на Међународном такмичењу Чајковски у Москви, награде на такмичењу Мстислав Ростропович, као и на Међународном музичком такмичењу у Михнену. Њен обиман репертоар обухвата литературу за виолончело у распону од барока, до савремених композиција писаних за овај инструмент.

Уреднице преноса Јелена Дамјановић и Ивана Неимаревић



Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара