Имагинарни пејзажи

Ауторски микстејп Игора Штанглицког

У специјалном издању емисије чућете избор дизајнера, керамичара и занатлије који се дуги низ година подједнако успешно бави импровизованом и електронском музиком и како сам каже „омиљене скулптуре израђује звуком”.

Музички израз Игора Штанглицког карактеришу грануларне текстуре звука, интензивно обојене синтетизованим ефектима. Често користи теренске снимке и процесира исте кроз спој лично преправљених инструмената, као и кроз софтверске манипулације. Свира као једна половина дуа ПонТон (уз Марка Јевтића), и као друга половина дуа Игорроги Лав (уз Игорa Чубриловићa). Заједно са пет уметница, води галерију уметничке керамике Gallery1250. Живи и ради у Београду.

Игор Штанглицки (Igor Stangliczky) каже за свој микстејп: „У првом делу сам желео да представим нове снимке нумера, свираних/компонованих са пријатељима, локалним композиторима и уметницима са којима често сарађујем. Већина су необјављени снимци са концерата. Налази се и доста теренских снимака у целом миксу, подвучених додатно или већ свираних на концертима. Уживам у слушању околине и као већина sound уметника са којима радим, бележим све моменте који се у мојој перцепцији звука издвоје из мора свакодневне какофоније којом смо окружени. Као пример је фантастични снимак, који су заправо Марко и Драгана направили, свирајући камењем по замрзнутом језеру и који сам користио скоро у оригиналном облику за песму Лед, дуа ПонТон. Поред тога, константно трагам за интензивним текстурама и неуобичајеном динамиком коришћења теренских снимака, испитујући у већини рецентних композиција границе репетитивног принципа у импровизацији. У другој половини микса слушате музику у којој највише уживам у последњих пар месеци. Покушао сам да направим кратки пресек звука и продукције који највише утиче на мене у последње време. Надам се да ћете уживату у избору имагинарних пејзажа, као прави аудио туристи."

Уредница емисије: Ксенија Стевановић





Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво