Студио 6 на бис – Лоренс Инглиш

Подсетићемо се наступа аустралијског композитора, мултимедијалног уметника и електроничара Лоренса Инглиша, забележеног 19. маја 2014. године. Гостовање овог уметника заједнички су организовали Трећи програм, канал РТС 3 – у то време Дигитал и ЧИНЧ иницијатива за савремену музику, уз подршку Министарства културе Републике Србије.

Лоренс Инглиш овом приликом представио је европску премијеру свог пројекта "Wilderness of Mirrors", као и материјал са албума "Peregerin".

Поред Лоренса Инглиша, у овој вечери експерименталне, импровизоване електронике наступили су и Андрија Павловић, клавир и Аљоша Андрејевић, удараљке.

Лорен Инглиш је пре свега заинтересован за звучну компоненту природних појава, за дисторзију и сталну промену самог звучног извора, коришћењем конкретних, теренских снимака, те звукова инструмената који пролазе кроз аналогне и дигиталне филтере. На тај начин овај уметник додаје "још један слој звучне измаглице" на првобитни материјал, стварајући заобљене, флуктуирајуће и аудитивно стимулативне звучне скулптуре. Инглиш објављује за дискографске куће попут Touch music, 12K и Baskaru, док сам води лејбл ROOM 40.

Часопис "The Wire" је истакао да је Инглишева ''употреба простора и тишине изузетна'', док многи други стручни осврти указују да је он један од најбољих представника модерне конкретне музике данас.

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се