Књига за слушање

Имануел Мифсуд: Јута Хајм (11)

Путовање у Источни Берлин и ноћ проведена са непознатом женом усмеравају живот малтешког глумца Ерика Шерија на пут чежње и надања, трагања за љубављу и ишчекивања поновног сусрета или макар одговора на неко од многих писама која јој шаље.

Имануел Мифсуд је рођен је на Малти 1967. године. Прозаиста је и песник који је освојио више награда, а писао је и књиге за децу. Године 2002. освојио је Националну награду за прозу, за збирку кратких прича Необичне приче Саре Су Самут. Исту награду освојио је и 2014. за свој роман Јута Хајм, који је преведен на енглески, српски, словеначки и арапски језик. Године 2011. постао је први малтешки писац коме је додељено велико међународно признање, када је његова књига У име оца (и сина) освојила Награду Европске уније за књижевност. Многе његове песме такође су преведене на више језика. Године 2005. његова збирка Поверљиви извештаји објављена је у Ирској, а 2014. избор песама објављен је у Словенији. Мифсуд је освојио Националну награду за поезију 2015. и 2016. године, и то за збирке Пенелопа чека (објављена у Великој Британији под називом Игра таласа, 2017. године) и Риба, које ће у Србији објавити издавач Трећи Трг. Имануел Мифсуд држи предавања из књижевности и позоришта на Универзитету Малте.

Роман Јута Хајм објављен је на Малти 2014. године, а ускоро ће се у преводу Милана Добричића појавити у издању Трећег Трга из Београда.
Чита Александар Божовић.
Уредница Тања Мијовић.

 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво