Џез

Представљамо три састава који ће наступити на предстојећем издању Ринг Ринг Фестивала у Београду – Кен Вандермарк и Пол Нилсен Лов Дуо, OM Quartet и новосадски квартет Dragon’s Fuel.

На свом 23. издању, од 14. до 20. маја ове године у Београду, Ринг Ринг Фестивал ће традиционално представити десетак извођача и састава нове, џез и импровизоване музике. Међу музичарима који су жанровски нешто ближи џезу, највеће звезде су несумњиво амерички саксофониста Кен Вандермарк и норвешки бубњар Пол Нилсен Лов. Премда познатији по својим другим пројектима и сарадњама, у дуо формацији се представљају као подједнако узбудљиви и експлозивни импровизатори, ослоњени на традицију пре свега америчког фри џеза.

OM Quartet је првенствено познат по старом знанцу публике Ринг Ринга, швајцарском саксофонисти Урсу Леимгруберу (Лајмгрубер), склоном апстрактној импровизацији која се одаљава од школских примера џеза као жанра. Ипак, у формацији квартета свој особен стил успешно уклапа у нешто конкретније аранжерске структуре.

Млади новосадски, савремени џез састав Dragon's Fuel чине Лав Ковач на бубњевима, Марко Ћурчић на басу, те саксофонисти Предраг Окиљевић и Воја Савков, а на београдском наступу придружиће им се и италијански гитариста Алберто Миорин.

Аутор Никола Марковић
Уредница Ксенија Стевановић

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво