Нова дискографија – Албум „Заљубљени непријатељи”

Представљамо издање које је пре само две недеље објавила дискографска кућа Evoe Records, а на којем се налазе арије и дуети Георга Фридиха Хендла.

У обиљу дискографских издања објављених последњих година, а која су посвећена компилацијама неких од Хендлових најлепших оперских арија и дуета, ово издање се издваја и то пре свега због лепоте гласова солиста - Наталије Кавалек, а посебно младог контратенора Јакуба Јозефа Орлинског. Овај млади пољски певач завршио је Џулијард школу за музику, а 2016. године био је победник националне аудиције Метрополитен опере. Током наредне сезоне, певао је у Хендловом Месији у Карнеги Холу, дебитовао у Кавалијевој опери Ерисмена на Фестивалу у Екс-ан-Провансу, те имао деби у Опери у Франкфурту. Упркос релативно краткој каријери, већ је стекао статус врсног извођача Хендлове музике, пре свега због изузетне лепоте тона, специфичне боје и савршеног легата. Мецосопран Наталија Кавалек је након студија у родној Варшави, дебитовала 2016. године на фестивалу у Глајндборну, као Керубино у Моцартовој Фигаровој женидби, а потом је певала у Вердијевом Магбету са Пласидом Домингом у бечком Театру ан дер Вин.

На њиховом првом заједничком албуму, ови уметници су одабрали низ арија и дуета у којима се истражују теме љубави, љубоморе, интриге, рата и верског конфликта. Хендлов невероватан дар да музиком дочара људска осећања још једном се показује као „ванвременски" и лако разумљив савременом слушаоцу, којем композитор открива мистериозан свет људских емоција и љубави.

У вечерашњој емисији слушаћете одабране арије и дуете из Хендлових опера: Тамерлан, Орландо, Ариоданте, Роделинда, Риналдо и Тезеј у интерпретацији мецосопрана Наталије Кавалек и контратенора Јакуба Јозефа Орлинског, уз пратњу ансамбла Ил Ђардино Даморе под управом Стефана Плевнијака.

Уредница емисије: Ивана Неимаревић



Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи