Читај ми!

Век хармонике – Интерпретације Адама Ервада

Слушаћете како Адам Ервад изводи Сонату број 1 за хармонику Калевија Ахоа, Симфонију за клавсене Арман-Луја Купрена и Распон крила за соло хармонику, коју је написала његова мајка, Хана Ервад.

Адам Ервад рођен је 1976. године у музичкој породици, родитељи су му композитори Тим и Хана Ервад, а дипломирао је на Краљевском данском музичком конзерваторијуму, у класи професора Џејмса Краба и Гејра Драугсвола. Наступа широм Европе као солиста и камерни музичар, а извођачки репертоар овог уметника простире се кроз различите жанрове, од класичне музике, преко музичког театра, до фолка и рок музике. За бројне композиције класичне музике сам је радио аранжмане, који су по речима критике иновативни и занимљиви.

Слушаћете Сонату број 1 за хармонику Калевија Ахоа која се сматра једним од најтежих дела икада написаних за хармонику, у којем аутор истражује полифоне границе инструмента. Емитоваћемо и Симфонију чембала Арман-Луја Купрена у аранжману за чембало и хармонику, као и композицију Распон крила Хане Ервад, мајке Адама Ервада.

Уредница емисије Марија Вуковић

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара