Директан пренос из Студија 6 Радио Београда

Студио 6 – ТАПАН

У среду, 21. фебруара у емисији гостује бенд ТАПАН који комбинује израз клупске музике са елементима џез импровизације и хипнотичких ритмова оријента.

ТАПАН је испрва настао као сарадња београдског продуцентског дуа који чине Небојша Богдановић (Schwabe), један од резидената клуба 20/44 и Горан Симоноски који стоји иза музичких пројеката Belgrade Yard Sound System, Piece of Shh и других. Обојица су присутни на београдској музичкој сцени и у клупском животу од деведесетих година прошлог века, а сада удружују снаге својих разноликих музичких искустава у заједнички креативни чин кроз продукцију песама под именом ТАПАН.

ТАПАН није обичан техно пројекат - на бини, еволуирао је у квартет, изградивши везе између електронског звука, џез импровизације и јединственог пулса источњачке перкусивне хипнозе. Придружили су му се саксофониста Џемал Ал Кисвани (Belgrade Noise Society) и перкусиониста Феђа Франклин (Fish'n'Oil), али се обим сарадње са другим локалним и међународним инструменталистима и даље шири, укључујући доприносе Вукашина Ђелиц́а (Woo, Belgrade Noise, Dol) и Павла Попова.

До сада су објавили четири мини албума: Volumes је објављен крајем 2015. године за етикету Crimes Of The Future, док се The City појавио за VT Records. ТАПАН су ремиксовали познати холандски продуцент Drvg Cvltvre, као и Black Merlin, а ремикс нумера које су радили Абул Могард и други аутори појавиће се током ове године, као надградња на њихов деби албум Europa, који је у децембру 2017. објавио израeлски издавач Malka Tuti.

Уредничко-ауторски тим емисије Студио 6: Невена Поповић, Ксенија Стевановић и Ивана Неимаревић
Тонска режија Зоран Марић
Директор фотографије Игор Милићевић
Редитељ Иван Вања Милановић

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво