Предавања

Јелена Пилиповић: Беседа о Еросу

У циклусу „Предавања”, у среду, 7. и 14. фебруара, можете пратити предавање Јелене Пилиповић, „Беседа о Еросу”. Снимак је недавно забележен у Коларчевој задужбини.

Јелена Пилиповић је прошле године добила награду Никола Милошевић за најбољу књигу у области теорије књижевности и уметности, филозофије и естетике, за дело „Ка лепоти - еротолошко читање Сапфине поезије".

Ауторка је рођена у Београду, дипломирала је на Катедри за општу књижевност и теорију књижевности Филолошког факултета у Београду, 1998. године , на чијем је одсеку Наука о књижевности завршила постдипломске студије и одбранила магистарску тезу под насловом „Панпоетизација - поетолошко одређење појма и његова примена у идиличној књижевности". Докторску дисертацију, „Платонова мисао као градитељски принцип Вергилијевог дела", одбранила је на истом факултету 2009. године. Од 1999. до 2001. као стипендиста-истраживач Министарства за науку и технологију републике Србије учестововала је у пројекту „Теорије књижевности: савремене теорије и њихова примена". Од 2001. године запослена је Катедри за општу књижевност и теорију књижевности Филолошког факултета у својству ванредног професора. Током 2003. и 2004. године бавила се истраживањем Вергилијевог опуса у целини, а посебно његових веза са платонизмом, на Универзитету Paris III - Sorbonne Nouvelle. под руководством професора Филипа Езеа.

Уредница Оливера Нушић


Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво